Kakan serveras med fördel med vaniljglass eller vispad grädde.
VARNING! Kakan är försvinnande god!
Ingredienser:3koppar mjöl
1kopp socker
150g smör
1 uppvispat ägg
äppelmos ( fungerar även utmärkt med annan sylt)
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smörj och bröa en form.
3. Blanda alla ingredienser till en grynig massa.
4. Sätt hälften av degen i formen och bräd på äppelmos. Smula resten av degen ovanpå.
5. Grädda kakan tills den fått färg och är genom gräddad.
naaaaami! :P
SvaraRaderaser gott ut! hur mycket äppelmos ska det vara?
SvaraRaderaungefär 1cm så de täcker kakan, därefter lägger du på resten av degen.
RaderaHur mycket är en kopp enligt ditt recept?
SvaraRaderaen kopp är en gammaldags kaffekopp, ta en rågad deciliter om du inte har någon liten kaffekopp. :)
RaderaGjorde en till mamma för ett halvår sen och hon älskar't. Väldigt simpel, väldigt god.
SvaraRaderaFixar ihop en i skrivande stund med svartvinbärssylt. Tack tack!
Tack för receptet. Min mormor brukade alltid göra denna när jag var liten, men gjorde allt på en höft. Hon har nu glömt bort hur hon gjorde så jag har letat efter ett liknande från nån i Österbotten. Nu ska jag föra denna tradition vidare till de mina här i Västerbotten! Tusen tack❤️ Suz
SvaraRadera