måndag 2 mars 2015

Gör din egna hampamjölk


Det är super enkelt att göra sin egen supergoda hampamjölk.

Blötlägg 1 dl oskalade hampafrön. Låt stå ca. 1 dygn eller över natten.
Häll ut vattnet. Tillsätt 1 l vatten och 2 kärnfria mjuka dadlar. Mixa allt i 5 min, (vätskan ser grå ut). Sila genom silduk ( då får du en vacker fin vit "mjölk"). Häll upp på flaska. Klart!
(hållbar ca.5 dagar i kylskåp)

Om ni vill hitta oskalade eko hampafrön i Finland hittar ni dem på ekobutiker eller på Punnitse ja säästä i lösvikt.

Hampafröna innehåller nyttiga fleromättade fettsyror som omega-3 och omega-6, 25% protein,kalcium, magnesium, fosfor, svavel, karotin, järn, zink och vitaminerna E, C, B1, B2, B3 samt B6.

Hampa fröna är utmärkt som ersättare av kosttillskott av omega 3.

Ett riktigt dunderfrö med andra ord.

Som vegetabilisk mjölk är den en av de godaste, om du frågar mig. Passar dessutom utmärkt i kaffet :). Super enkelt att göra själv, då slipper man släpa hem tetra förpackningar och vatten.

1 kommentar:

  1. Superbra, måste prova direkt! Brukar bara slänga i hampafröna som de är i smoothies.

    SvaraRadera